Baleseti mentésnél segítettek felügyelőink

11/07/2017 - 10:44
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelői 2017. október 31-én, járőrszolgálatuk során észlelték, hogy két autó összeütközött a XIV. kerületben, a Róna utca és a Thököly út kereszteződésében.

Az ütközés következtében az egyik személygépkocsi megpördült és több gyalogost elsodort a zebrán. A balesetben négyen sérültek meg. Kollégáink azonnal a sérültek segítségére siettek, és a szolgálati gépjárművükben található elsősegélynyújtó csomagot használva próbálták a vérző sebeket ellátni. Ebben a járókelők is segítettek és a felügyelők kérdésére azonnal jelezték, hogy telefonon már értesítették a mentőket, a rendőrséget és a katasztrófavédelmet. Ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy munkatársaink az elsősegélynyújtásra, valamint a helyszín biztosítására tudtak koncentrálni. Emellett egyik kollégánk szemtanúkat keresett, ezzel is segítve a kiérkező rendőrjárőrök munkáját.

A mentőszolgálat, a rendőrség és a katasztrófavédelem kiérkezését követően a közterület-felügyelők - még két időközben a buszról leszálló felügyelőnkkel együtt - folytatták a helyszín biztosítását, hogy a mentőegységek zavartalanul végezhessék munkájukat.

                                                                                                                                

Fővárosi Önkormányzati rendészeti Igazgatóság

Sajtószolgálat

Elszállították sza- bálytalanul parkoló gépkocsiját? Itt meg- találhatja, csak a rendszámot kell beírnia keresőnkbe.